תכנית הכלה 4 תמונה ראשית

לצמוח יחדיו

מטרות

לסייע להורים להכיר את ילדם על קשייו הייחודיים והאופן שבו יוכלו לסייע ולתמוך בו על מנת שיוכל להגיע למיצוי יכולותיו, להתגבר על קשייו ולהשתלב באופן מיטבי ברמה החברתית והלימודית. לצד ההורים תעשה עבודה טיפולית מקבילה עם הילדים שיקבלו מענה טיפולי וכלים להתמודדות עם מצבים מאתגרים בחיי היום יום בבית הספר ומחוצה לו.

יעדים ותוצאות

יעדי התוכנית נקבעו ע”פ קריטריונים ברורים הניתנים למדידה כגון: שאלונים להורים והתלמידים לפני תהליך ההתערבות ולאחריו, הגדרת יעדים שניתנים למדידה, מידת המוטיבציה ושיתוף הפעולה של ההורה והילד בבית ובבית הספר לקידום יעדיו הלימודיים ועוד. במסגרת התוכנית ירכשו ההורים מידע אודות הלקויות והקשיים האובייקטיבים של ילדיהם והדרך הפונקציונלית להתמודד איתם כדי לחזק אותו רגשית, לימודית וחברתית. בקבוצות ההורים נוצרת קבוצת תמיכה שבה ההורה פוגש הורים נוספים המתמודדים עם אתגרים דומים. ההורים לומדים להפריד בין הסימפטום והילד, מתי מתרחשת ההתנהגות המאתגרת וכיצד ניתן להתמודד עימה ובמפגשים עם ההורים מונגשים חומרי למידה תיאורטיים ופרקטיים. בקבוצת הילדים יפגשו המשתתפים בני גילם אשר מתמודדים עם קשיים דומים ויקבלו הסבר על הלקות עמה הם מתמודדים והיכן היא פוגשת אותם בחייהם, בבית הספר, בחברה, וגם בבית, וכיצד ניתן לנהל בצורה יעילה את הקשיים. נעבוד על ידי משחק, יצירה ושיחה על הסימפטומים הקשורים ללקות הספציפית- לדוגמא קושי בוויסות רגשי ואימפולסיביות: שיפור היכולת לאיפוק, הקשבה לאחר, התמודדות עם אימפולסיביות ותוקפנות, ניהול זמן, פתרון בעיות וכו’

אוכלוסיית יעד

הורים ותלמידים ילדים בגיל הגן וילדים ונוער בגיל 6-18, בחינוך הרגיל תלמידים שוני צרכים שעברו איתור (תלמידים עם מוגבלויות, תלמידים עם לקויות למידה, תלמידים עם קשיים לימודיים, תלמידים עם קשיים רגשיים, תלמידים עם קשיים התנהגותיים, תלמידים הנדרשים בחינוך מיוחד/תכנית הכלה.

עקרונות ודרכי הפעולה

תיאום ציפיות עם הצוות החינוכי, ההורים, והילדים לשם התאמת התכנים, ומי מאנשי הצוות ייקח חלק בתוכנית, יגייס את ההורים והתלמידים, ויהיה שותף למפגשים הקבוצתיים עם התלמידים. במקביל, נבנית תכנית עבודה מודולרית התואמת את צורכי בית הספר ההורים והתלמידים. מספר המפגשים הקבוצתיים הוא לפחות עשרה מפגשים להורים כאשר כל מפגש הוא בן שעתיים אקדמיות. התוכנית המלאה כוללת עשרה מפגשים קבוצתיים של 20 שעות ועוד 10 שעות המיועדות למפגשים פרטניים לפני התהליך ובסיומו. בקבוצה יכולים להשתתף 10-14 הורים. קבוצת התלמידים תכלול עד 5 תלמידים עם לקויות וגלאים דומים והיא תתקיים למשך שעה אקדמית למשך 10 – 20 מפגשים.

משאבים

איש חינוך שמסייע בביצוע וקיום התוכנית ונוכח במפגשים עם הילדים. כיתה עם מקרן, תשלום. במידה והלימוד יתבצע באופן מקוון, יידרש מחשב עם חיבור לאינטרנט, כולל מצלמה ומיקרופון, לכל משתתף.

משאבים הניתנים על ידנו

חומרי העשרה, ליווי ושיחות הדרכה טלפוניות לפי הצורך בין הפגישות, סרטונים ומשחקים.

מבצעי התכנית

מכון פסגות לטיפול והכשרה בע”מ, הוא מוסד בעל ניסיון וידע עשיר בטיפול ולימוד. המכון עובד גם במגזר הפרטי ומספק שירותים פרטיים. מנחי התוכנית כולם הם בעלי תארים מתקדמים מעולם הטיפול (עובדים סוציאליים, פסיכולוגיים חינוכיים, יועצים חינוכיים) ובוגרי בית הספר לפסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית.

לאור רצוננו – לספק את הטיפול הטוב ביותר לכל מי שזקוק לו – הקמנו בשנת 2002 את בית הספר לפסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית שמכשיר מטפלי CBT. הלימודים בחסות מערך לימודי החוץ של האוניברסיטה הפתוחה.

התכנית (הפרוטוקול הטיפולי) נכתבה על ידי תמי עישר, M.S.W, מומחית ומדריכה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי ועל ידי שרית רשתי M.A, עובדת סוציאלית, בעלת ניסיון רב בניהול מערכות חינוכיות טיפוליות הכשרה וניסיון רב שנים בחינוך מיוחד , ליווי והדרכת הורים לילדים עם צרכים מיוחדים והכשרה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי .

דברו איתנו! לפרטים ומידע נוסף על תכנית לצמוח יחדיו ניתן להשאיר פרטים בטופס המצורף

    או התקשרו ל-050-666-2555 (תמי)