יותר ויותר עובדים סוציאליים לומדים CBT ומשדרגים את השכר שלהם

הכשרת CBT לעובדים סוציאליים פותחת בפניהם אפשרויות נוספות ומשדרגת את השכר שלהם

האוכלוסייה העולמית חוותה לחץ עצום כתוצאה מבידוד חברתי לתקופות זמן ממושכות במהלך משבר הקורונה, תוך הפעלת סגרים חסרי תקדים על משפחות ומערכות קהילתיות. בנוסף לכך, אנשים רבים איבדו את מקום עבודתם כתוצאה מעסקים וחברות שנסגרו במהלך המשבר. נוצר לחץ כלכלי ונפשי במשפחות רבות שהגיעו לאוזלת יד, ונרשמה עלייה ניכרת במקרי האלימות במשפחה ובשיעור הגירושין.
מעולם לא היה צורך גדול יותר בגישה לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) על מנת להקל על סבלם של אנשים ולמנוע פגיעה בחיים.
טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) הוא שיטה פסיכותרפית לטיפול בבעיות כגון דיכאון וחרדה, המייצרת שינוי התנהגותי חיובי. טיפול CBT מעצים את, שביעות רצון את יכולת הניהול העצמי ואת ההערכה העצמית של המטופל באמצעות שינוי רגשות ומחשבות שליליות. טיפול CBT מתמקד בפתרונות יעילים וקצרי טווח, פועל לשינוי דפוסי התנהגות שליליים, ומטמיע את השינוי הרצוי באופן משמעותי ומהיר.

שילוב טיפול CBT בעבודה סוציאלית מעשיר את הידע הטיפולי של המטפלים ומעצים את תוצאות השינוי עבור המטופלים

עובדים סוציאליים המטפלים בבעיות חברתיות באמצעות קידום יחידים, משפחות וקהילות משלבים בשנים האחרונות יותר ויותר התערבויות CBT בטיפול. הפופולריות שטיפול ה- CBT צבר נובעת בזכות אפקט השינוי המשמעותי שהוא מייצר, גם בקרב יחידים וגם בקרב משפחות.
מטפלים קוגנטיבים התנהגותיים בוחנים כיצד אדם מגיב למצבים מסוימים, מסייעים לו לשנות את אופן ההתייחסות הרגשית והמחשבתית שלו כלפי סיטואציות שהוא מתקשה בהתמודדות עמן, ובכך מסייעים לו לשנות את תגובותיו. הם תרים אחר נקודות החוזק של המטופל ומלמדים אותו כיצד להשתמש בהן על מנת לייצר שינוי חיובי שישפיע על כל היבטי חייו: החל מהפן הרגשי דרך הזוגי והחברתי ועד לפן הכלכלי. על אף שהשינוי מושג באופן מהיר ביחס לטיפולים הפסיכולוגים המסורתיים, התוצאות של טיפול קוגניטיבי התנהגותי נשמרות לטווח הארוך, והטיפול מייצר ערך רב למטופלים.

osim

הכשרת CBT פותחת בפני עובדים סוציאליים תחומי עבודה נוספות ומשדרגת את השכר שלהם באופן משמעותי

אמיר בר נתן, עובד סוציאלי המשמש מנהל השיקום בעסק החברתי ‘כל יכול’, פסיכותרפיסט ומרצה, למד CBT במכון פסגות בשלוש השנים האחרונות. הוא משלב טיפולי CBT בעבודה הסוציאלית בטיפולי השיקום, עובד כפסיכותרפיסט במכון פסגות וכן בקליניקה הפרטית שלו.
על בחירתו להוסיף הכשרת CBT ללימודי התואר השני שלו בעבודה סוציאלית, הוא אומר: “כעוסק בשיקום באמצעות תעסוקה, אני פוגש באופן יומיומי אנשים עם מוגבלויות נפשיות מכל הסוגים, אשר זקוקים למענה בבריאות הנפש. טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) מתאים בדיוק למצבים אלו כיוון שהוא פועל על ידי חיזוק ההערכה העצמית, והתמודדויות עם חרדות חברתיות, חרדות אישיות, ובעיקר פוסט-טראומה (PTSD)”.
“אנשים הסובלים מפוסט-טראומה מתקשים מאוד ביציאה לעבודה, כיוון שבמקומות הללו החרדות עולות ומציפות. ה- CBT נותן מענה מדויק מאוד בדיוק לצרכים האלו. היכולת שלו לדייק לזה היא אחת הבשורות הגדולות של ה-CBT בעבודה סוציאלית, ואני מתנסה בכך רבות בשנים האחרונות.
מדוע בחרת ללמוד CBT במכון פסגות?
“אני פוגש לאורך השנים אנשים רבים שמתמודדים עם מוגבלויות ובשנים האחרונות הם מדברים על טיפול CBT כל הזמן. המטופלים עצמם הם אלו שהעלו את הצורך באופן עקבי, וזה נשמע לי כמו הדבר הנכון לעשות. כשהתחלתי לבחון בתי ספר להכשרת CBT קיבלתי המלצות רבות על מכון פסגות, וכמובן זה שיש למכון הכשרת CBT ייעודית לעובדים סוציאליים זה ערך עצום”.
מדוע בחרת ללמוד CBT במכון פסגות?

“אהבתי את הגישה של מכון פסגות כבר מהתחלה, מהשיחה הראשונה. גישה שהיא פתוחה מאוד לרעיונות, לביקורת, מאוד נעימה ומעצימה את הלומדים. בנוסף, במכון פסגות יש את מערך ייעוץ שעובד עם מערכות החינוך שזה התחום שבו אני עוסקת, ואין הרבה תכניות אחרות שהן ספציפיות להתמודדות טיפולית בתוך מערכת החינוך.

איך היו הלימודים?

“אני שמח לומר שזו הייתה אחת הבחירות המקצועיות המשמעותיות, הנכונות והמדויקות שעשיתי בתקופה הזו. הגעתי ללימודים מוכן לחלוטין וההכשרה הייתה מצוינת. אני משתמש בכל מה שלמדתי במכון באופן יומיומי. גם בעבודה הסוציאלית וגם באופן פרטי”.

כיצד הכשרת ה-CBT הרחיבה את אפשרויות התעסוקה שלך ואת פוטנציאל השכר?

“בזכות ההכשרה בפסיכותרפיה ומטפל CBT, מעבר לכך שהוספתי את טיפול ה-CBT בעבודה הסוציאלית בטיפולי השיקום, התחלתי לעבוד כפסיכותרפיסט במכון פסגות וכן בקליניקה הפרטית שלי. בנוסף, אני מעביר מזה שנים הדרכות לאנשי מקצוע בנושא תעסוקת אנשים עם מוגבלויות והידע בתחום ה CBT עזר לי לדייק את ההדרכות ולהתאים מענים ספציפיים שמשלבים עקרונות סיביטסטיים בתוך חיפוש המענים התעסוקתיים. ולתת מענים מדויקים יותר למודרכיי”

אינה ירמיאן, עובדת סוציאלית רפואית מזה 21 שנים סיימה הכשרת CBT במכון פסגות בשנת 2018, והקימה קליניקה פרטית לטיפולים פסיכותרפיים עם תום ההכשרה.
“הכשרת ה- CBT איפשרה לי לתת מענה כולל נכון יותר ומדויק יותר בטיפולים במסגרת עבודתי הציבורית ובנוסף איפשרה לי להקים קליניקה ולקבל לקוחות פרטיים” היא אומרת.
על השאלה מדוע החליטה ללמוד CBT, היא משיבה כי היא הבינה את היתרונות בטיפולי CBT למטופליה במסגרת קופת החולים. “אנחנו עובדים עם מבוגרים בכל הקשור למחלות אונקולוגיות, מחלות כרוניות, דיכאון וחרדה דיכאון בעקבות טראומה, פיברומיאלגיה, :אקט ומיינדפולנס בטיפולים שלי במסגרת קופת החולים וגם כפסיכותרפיסטית בקליניקה הפרטית. צריך מיומנויות מקצועיות כדי לטפל באנשים בצורה נכונה והוליסטית”.

במכון פסגות לימודי CBT לעובדים סוציאלים נותנים מענים ספציפיים וייחודיים לאוכלוסיות המגוונות שאיתם בא במגע העובד הסוציאלי, החל ממענים ‘מוכרים’ בתחום החרדה, דכאון, אובדנות, ועד שכול, התמודדות עם כאב, טיפול במשפחות מורכבות ורב בעייתיות, עבודה עם זיקנה,עבודה עם סביבת המטופל והתמודדות עם התמכרויות.
המטפלים שלומדים בפסגות לומדים לשלב טיפול אינדיבידואלי אישי עם ראיית רוחב היקפית מערכתית, בטיפול במסגרת ציבורית כמו גם בקליניקה הפרטית.

מכון פסגות מתגאה במאות בוגריה בשירות הציבורי והפרטי.

רוצה שניצור איתך קשר?