תכנית הכלה 1 תמונה ראשית
לוגו אני אין

יעיל, אפקטיבי, משנה מציאות

אני IN

מטרות

תכנית “אני IN” חרטה על דגלה להיות לעזר עבור כלל הילדים (והמבוגרים) הסובלים מקשיים חברתיים. מדובר במודל התערבות קבוצתית יעיל ואפקטיבי שמלמד את הילדים (6-18) כיצד להצליח לשפר את מעמדם החברתי בכיתה, ולהתמודד עם מגוון אתגרים ועד לחרמות חברתיות. במקביל למודל הקבוצתי של הילדים, מומלץ לקיים בנוסף קבוצת הדרכה למורים כדי להעמיק את הטמעת העניין ולאפשר להם לרכוש מיומנויות סיוע לאורך התהליך, על פי מודל אני IN.

  • מספר המפגשים נקבע על פי מספר היעדים שתזמין הנהלת בית הספר.
  • התכנית פותחה על ידי אופיר בן זאב MS.W, וד”ר ניר עישר M.D.
  • התוכנית נותנת מענה להתמודדות עם מצבי אלימות, דחייה חברתית, חרמות, בעיות התנהגות ולבעלי הפרעות קשב וריכוז ADHD, קשיים בתפקוד החברתי, הערכה עצמית נמוכה, חרדות וקשיים בחוסן הנפשי.

יעדים ותוצאות עבור הילדים

יעדי העבודה נקבעים לאחר תהליך הערכה וע”פ קריטריונים ברורים הניתנים למדידה. המפגשים הקבוצתיים עוסקים בין היתר בנושאים הבאים: אסרטיביות, מיומנויות חברתיות, יכולת ויסות רגשית של הפרט (הסובייקטיבי וגם האובייקטיבי), הגדלת מספר חברים ואיכות הקשר של המעגלים החברתיים, יצירת היכולת להיות בתוך קבוצה ולהרגיש שייך, היכולת לרפלקציה עצמית (מה אני עושה לא נכון בתוך בקבוצה? מה עליי לשפר?), הנגשת כלים כלליים וספציפיים העוזרים לילד להרגיש “שייכות חברתית” ו”מסוגלות חברתית” אל מול חבריו, משפחתו ועצמו.

יעדים ותוצאות עבור הצוות

במפגשים עם הצוות החינוכי מונגשים חומרי למידה תיאורטיים ופרקטיים בהקשר להתנהלות החברתית של הילדים. אנשי הצוות מקבלים צוהר לעולמו הרגשי של הילד ועל מקומו בתוך הקבוצה. מפגשים ילמד סגל ביה”ס לתת מענה מהיר וזמין עבור ילדים החווים דחייה חברתית, קשיים חברתיים, אלימות, בריונות ועוד.

יעדים ותוצאות עבור ההורים

המפגשים עם ההורים מאפשרים חשיפה ראשונית להבנת הצרכים הכללים והספציפיים של הפרט בתוך הקבוצה. הבנת התנהגותו של ילדם בתוך הקבוצה הספציפית וקבלת כלים לצורך תרגול עם ילדים. התרגול חשוב מאוד להצלחת תחושת המסוגלות העצמית ותחושת השייכות של הילדים.

אוכלוסיית יעד

ילדים ונוער בגיל 6-18, תלמידים שנזקקים לשינוי התנהגותי ורכישת מיומנויות בחינוך רגיל והמיוחד, המתאימים לתכנית הכלה, ילדים על הרצף האוטיסטי, ילדים לאחר אישפוז רגיל והדרכות הצוות החינוכי והורים.

עקרונות ודרכי הפעולה

קיום פגישת הכנה עם הצוות החינוכי בכדי להחליט מי מתאים להצטרף לקבוצה ובהתאם לצרכיהם נבנית תכנית עבודה מודולרית. מספר המפגשים הקבוצתיים המומלץ הינו בין עשרה לעשרים מפגשים. משך כל מפגש הוא כ-45 דקות. לכל מפגש, בנוסף למנחה מטעמנו, נדרשת נוכחות של איש חינוך מטעם צוות ביה”ס בכדי לסייע במשמעת ובתרגול.
ניתן לקיים ימי עיון מרוכזים לצוות החינוכי, קבוצות הדרכה on-going לצוות וכן הרצאות להורים.

משאבים

נוכחות בכל מפגש של איש חינוך לצורך סיוע במשמעת ובתרגול בקבוצה. כיתה, מקרן, תקציב. במידה והלימוד יתבצע באופן מקוון, יידרש מחשב עם חיבור לאינטרנט, כולל מצלמה ומיקרופון, לכל משתתף.

משאבים הניתנים על ידינו

חומרי העשרה, ליווי טלפוני במידת הצורך בין הפגישות, סרטונים ומשחקים.

מבצעי התכנית

מכון פסגות לטיפול והכשרה בע”מ. המכון הינו מוסד בעל ניסיון וידע רב בטיפול והכשרה. המכון עובד גם במגזר הפרטי. מכון פסגות ממיין ומכשיר את מדריכי הקבוצות ומלווה לאורך כל הפעילות בהדרכות מקצועיות.
לאורך כל מהלך העבודה המקצועית המטפלים נמצאים תחת הדרכה.
התוכנית (הפרוטוקול הטיפולי) נכתבה על ידי ד”ר ניר עישר ואופיר בן זאב, המומחים בטיפול קוגניטיבי התנהגותי.
לאור רצוננו – לספק את הטיפול הטוב ביותר לכל מי שזקוק לו – הקמנו בשנת 2002 את בית הספר לפסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית שמכשיר מטפלי CBT. הלימודים בחסות מערך לימודי החוץ של האוניברסיטה הפתוחה.

מוסדות שהשתתפו בתכנית

דברו איתנו! לפרטים ומידע נוסף על תכנית אני IN ניתן להשאיר פרטים בטופס המצורף

    או התקשרו ל-050-666-2555 (תמי)